Colibri Eclipse Review

Colibri Eclipse Review

Een butaan torch lighter is een must-have voor elke sigarenfan. Ze komen in allerlei vormen, maten maar ook prijsklassen. Vandaag breng ik mijn review over de ‘Eclipse’ torch lighter van Colibri, een merknaam die bekend zou moeten klinken voor elke aficionado.

Design

De Colibri Eclipse torch lighter komt in heel wat verschillende kleuren. Ikzelf heb gekozen voor de “Sun Yellow”, maar in totaal zijn er 10 verschillende kleuren om uit te kiezen.

Overzicht van alle Colibri Eclipse aanstekers

Wat je direct opvalt is het moderne design van deze torch lighter. Ik ben alvast fan en weet het slanke, moderne design zeker te appreciëren. Al kan ik me perfect voorstellen dat de iets klassiekere sigarenrokers onder ons hier niet direct wild van lopen.

Praktisch

Deze aansteker is ongeveer 5,5 cm groot en 4 cm breed op het breedste punt. Hierdoor ligt de aansteker iets moeilijker in de hand. Het design is natuurlijk bedoelt om heel ‘slim’ te lijken, maar voor sommige kan de aansteker net iets te klein zijn, waardoor het niet helemaal praktisch is om jouw sigaar aan te steken.

Daarnaast krijg je zeker geen grote vlam uit deze aansteker. Op zijn maximum punt zal je vlam hoogstens 2 cm groot zijn. De vlam zelf produceert wel heel wat warmte, waardoor je de sigaar niet al te dicht hoeft te houden om deze aan te steken, wat natuurlijk heel wat goed maakt.

Er zit geen veiligheidsfunctie op deze aansteker, wat ik toch wel een must vind bij torch lighters. Als je deze aansteker in jouw laptoptas wil steken, dan moet je de vlam al op zijn laagste punt zetten om veilig te zijn. En dat is nu net iets wat eigenlijk niet zou mogen met een aansteker die het Colibri merk draagt. Houd deze aansteker dus zeker buiten bereik van kinderen.

Deze aansteker bevat een “single torch”, en geen double of triple zoals je bij de iets higher-end aanstekers ziet. Dit is positief en negatief. Het positieve hieraan is dat je veel preciezer te werk kan gaan. Ik zie dit dan vooral bij het retoucheren van sigaren die slecht branden. Aan de andere kant kan dit ook negatief zijn. Zo zal het je langer duren om je sigaar aan te krijgen, en is deze aansteker minder windbestendig.

Als laatste heb ik ook mijn twijfels over de stevigheid van deze aansteker. Mocht je deze een paar keren laten vallen (wat zeker zal gebeuren gezien zijn kleine form factor), dan vrees ik ervoor dat deze snel kapot zal zijn.

Prijs / kwaliteit

Ik heb deze aansteker aangekocht voor €47. Op zich is dit geen slechte prijs voor een Colibri product, maar ik verwacht dan toch dat tikkeltje meer. Op vlak van looks ziet deze aansteker er prima uit, maar de functionaliteiten zoals de kleine vlam, geen veiligheidsfunctie en de bouwkwaliteit van deze aansteker geven me het gevoel dat er betere opties op de markt zijn.

Conclusie

Ben je een die-hard Colibri fan, zwicht je voor een modern design en stoort een kleinere aansteker jou niet? Dan is deze aansteker zeker jouw ding! Ben je meer voor de iets klassiekere, luxueuze en multifunctionele aanstekers? Dan raad ik je toch aan om de andere opties te overwegen.

Reageren is niet mogelijk.