Sigaar review: Zino Classic No. 6

Sigaar review: Zino Classic No. 6

Vandaag op het programma staat de Zino Classic No. 6, onderdeel van het bekende merk Davidoff. Gezien de betaalbare prijsklasse (ik betaalde €8/stuk) is deze sigaar zeker een aanrader!

Overzicht

De Zino Classic No. 6 is een handgerolde sigaar gemaakt in de Dominicaanse Republiek. In de binder en filler vindt men tabak uit Honduras terug. Het geheel wordt samengebonden door een wrapper uit Ecuador. Deze sigaar heeft een ring gauge van 50 en is 127 mm lang, wat voor mij uitkomt op een gemiddelde rooktijd van 1u10-20.

Smaken

Ik heb deze sigaar gecombineerd met een Fever Tee Tonic Water, wat achteraf misschien niet de juiste beslissing was. Gezien de milde smaak raad ik eerder Rum (zoals de Bacardi Oakheart) of gewoon een simpele koffie aan.

De sigaar is rijk aan een milde smaak. Niet te sterk, perfect voor beginners. Bij het aansteken neemt de bittere smaak de overhand. Deze neemt wel geleidelijk aan af na het roken van ongeveer 1/3e van de sigaar. De sigaar heeft overwegend een houterige smaak die lang blijft hangen. Hier en daar proef je een lichte hint naar peper.

Bouwkwaliteit

Ik ondervond dat de luchtcirculatie binnen de sigaar stroever is dan normaal. Zelf ben ik meer fan van sigaren die een vlottere luchtcirculatie hebben, waardoor er ook meer rook is om de kamer met het aroma van de sigaar te vullen.

De sigaar houdt de as niet zo heel lang op. Ik kon gemiddeld 2 cm as opbouwen voor ik dit telkens moest verwijderen. De as zelf houdt wel sterk samen, je zal zelden last hebben van kleine asdeeltjes die naar beneden vallen.

Ik heb de sigaar maar 1 keer opnieuw moeten aansteken, je hoeft dus niet altijd even attent te zijn mocht je bijvoorbeeld in een gesprek zitten en de sigaar ligt even wat langer in de asbak.

Conclusie

Ik raad deze sigaar aan voor de beginnende roker. De milde smaak zorgt ervoor dat deze zeer toegankelijk is voor iedereen. De bittere smaak aan het begin is dan weer iets waar je gewoon aan moet worden, gelukkig neemt dit sterk af na ongeveer 1/3.

Zino-Classic-No-6-Tubos - Sigaren Blog Zino-Classic-No-6-Tubos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *